Alles wat ik altijd al wilde doen – stevig in je eigen schoenen staan – ACT

assertiviteit 3

Assertiviteit

Alles wat ik altijd al wilde doen

Onder deze titel schreef Jette Vonk 27 februari een artikel in het Volkskrantmagazine. Ze schrijft tegen het einde van het artikel:

‘Kiezen voor je eigen pad betekent niet slechts het in vervulling laten gaan van je dromen, het geeft zin aan je leven. Want dat bleek toch mijn grootste angst: dit leven verlaten zonder dat het zinvol was geweest, zonder dat het had bijgedragen aan een iets betere wereld, aan het geluk van een ander. Pas nu ik de persoon aan het worden ben die ik wilde zijn, heb ik het gevoel dat ik werkelijk iets bijdraag, dat mijn leven het leven van anderen raakt. Dat maakt het de moeite waard.’

‘Een onvoltooid leven is niet een leven dat slechts een paar decennia besloeg, een onvoltooid leven is een leven dat niet is geleefd, een persoon die niet geworden is wie hij had willen zijn. Want enkel door te worden wie je bent, laat je sporen na in dit prachtige, woeste leven.’

Ze sprak me er recht in het hart mee  aan.

Jette Vonk is ongeneeslijk ziek. Deze boodschap zette haar aan tot actie. Tot het  maken van een bucketlist waarin haar hart ligt. En deze stap voor stap ten uitvoer te brengen. Zich niet meer te laten leiden en lijden door angst. En niet meer uit te stellen tot ‘later’. Ze houdt er hier een blog over bij.

En Jette is natuurlijk de enige niet. Uit eigen ervaring en die van mijn omgeving weet ik maar al te goed dat je vandaag moet doen, vandaag moet leven. Want niemand garandeert je dat er een morgen is.

Hoe is dat met jou?

Ben jij assertief genoeg om je eigen dromen en idealen na te streven? Durf je stevig in je eigen schoenen te gaan staan? Zodat jij vanuit wie jij bent met jouw dromen en aspiraties, wat jij wilt bijdragen aan de wereld, je eigen talenten kunt ontwikkelen en inzetten. De boodschap hierboven is duidelijk: ‘wacht niet tot het te laat is’.

Vertel zelf en vraag aan vrienden en familie wat hun dromen en aspiraties zijn. Wat zij op hun bucketlist hebben staan. Hoe zij willen bijdragen aan de wereld. Je helpt en stimuleert elkaar er mee. En vooral: begin gewoon… Al is het met iets kleins, begin gewoon…

Onze coaching ‘stevig in je schoenen staan met ACT’

Zoek je coaching buiten de kring van vrienden en familie? Wij helpen mensen om assertiever te worden, om steviger in hun eigen schoenen te staan. Te kiezen voor hun waarden, dromen en idealen en daarvoor in actie te komen. Omdat je dit leven maar één keer kunt doen.Omdat je geen elke dag over kunt doen. Omdat je wel de volgende dag weer verder kunt gaan met het leven van je leven vanuit je waarden, dromen en idealen. En je daarvoor vaak moet leren omgaan met de angst, spanning, onzekerheid die daar ook bij hoort.

In onze coaching maken we gebruik van ACT. ACT helpt je om psychisch flexibeler en veerkrachtiger te worden. ACT is een aanpak waarin werken vanuit je waarden, mindfulness, hanteren van je denken en toegewijde actie samenkomen. Diepgaand met actie dus.

Geïnteresseerd?

Ben je geïnteresseerd en zou je graag willen weten wat wij voor je kunnen doen? Neem dan contact op met Wilga Janssen via het contactformulier rechts of via 06 55 79 78 32 voor een kosteloos kennismakingsgesprek.

Delen

Als je denkt dat mijn aanpak ook interessant is voor iemand je netwerk, deel dan deze pagina per mail of via de social media buttons links.

Meer lezen

Op deze pagina vind je een overzicht van alle gratis artikelen, van onze kennismakingsworkshops en gratis testen|quick scans.