Ervaren Talenten vertellen over hun loopbaan… Kees Boele

Inspirerende ervaren professionals vertellen over hun loopbaan – Kees Boele

50+ professionals worden niet altijd even positief afgeschilderd. Te oud, te langzaam, te star, te ………. Met deze korte interviews wil ik laten zien dat er ook heel veel inspirerende en actieve 50+ professionals zijn. Kees Boele doet de aftrap.

Kees Boele
Kees werkt als plaatsvervangend directeur bij de Natuur en Milieufederatie Groningen. Hij geeft leiding aan projectmedewerkers en is ook verantwoordelijk voor het verwerven van projecten. Hij heeft hiervoor in talloze banen en baantjes gewerkt.

Kenmerkend voor Kees
o Ik ben een aartsoptimist, zoek altijd naar mogelijkheden door ook achter het gordijn te kijken.
o Ik ben heel gedreven en zoek steeds een nieuwe horizon om mij op te richten.
o Ik heb durf, lef om ergens aan te beginnen. En als ik merk dat het wat oplevert, versterkt dat mijn lef om door te gaan.
o Door mijn ruime ervaring heb ik een helikopterview ontwikkeld. Daarmee verbind ik nieuwe informatie aan oude inzichten en ontstaan er nieuwe ideeën voor projecten.

Een mooi voorbeeld
“Toen ik in 1982 afstudeerde was er nauwelijks werk. Na talloze baantjes als invaldocent dacht ik ‘het is mooi geweest’. Ik heb de stoute schoenen aangetrokken en de Hortus in Haren gebeld met mijn idee over educatieve diensten. En na verloop van tijd was ik hoofd educatieve dienst van de Hortus. Een toptijd heb ik er gehad”. Zo ben ik vaak van de ene baan naar de andere baan gegaan.

Inspiratiebronnen voor de loopbaan van Kees
Mijn eigen inspiratie haal ik uit nieuwe uitdagingen, uit de tijd nemen voor reflectie, uit het kunnen inzetten van mijn kerntalenten en drijfveren. Ik moet op tijd de keuze maken om te veranderen van werk want als ik droogkook, heeft niemand meer wat aan mij.
Andere ondernemende mensen, al dan niet uit mijn netwerk zijn ook een inspiratiebron. Ze leren me dat risico’s lopen kan en regelmatig lonend is.
Mijn enthousiasme en energie versterken zich als anderen mijn positieve drive overnemen en we samen het (project)vuurtje kunnen aanwakkeren.

Tips van Kees
Zoek actief naar kansen en mogelijkheden om de lijn in je (werkend) leven steeds te volgen. De lijn bestaat uit je drijfveren en kerntalenten. En die zijn op talloze plaatsen en op talloze manieren te benutten. Vergroot dus ook je netwerk, maak contact, verbind je met andere mensen.

Zijn motto
Durf te doen met je ervaringen!

Welke inspirerende Ervaren Talenten kent u? Ik zoek Ervaren Talenten om te interviewen voor mijn website en artikelen. Laat mij weten wie ik volgens u zeker moet spreken! Wilga Janssen; 06 55 79 78 32  of w.janssen@dekunstvananders.nl

Meer verhalen lezen? Lees dan dan hier het verhaal van Renate Bak