Ervaren Talenten vertellen over hun loopbaan… Wendela van der Meiden

Inspirerende ervaren professionals vertellen over hun loopbaan – Wendela van der Meiden

Met deze korte interviews wil ik laten zien dat er heel veel inspirerende en actieve 50+ professionals zijn. 50+ Professionals worden immers niet altijd even positief afgeschilderd. Te oud, te langzaam, te star, te ………. Ik vind dat onterecht en bovendien ontnemen we onszelf en onze organisaties met dit beeld de kans om alle talenten en opgedane ervaringen van senior professionals optimaal te benutten. In dit interview komt Wendela van der Meiden aan het woord. Wendela is/was P&O functionaris bij de Oad groep te Holten en onder andere verantwoordelijk voor het (nieuwe) verzuimbeleid.

Kenmerkend voor Wendela in haar loopbaan
Wendela heeft in haar leven een aantal malen het roer omgegooid. Andere woonplaats, ander soort werk, reizen, studeren. Het is allemaal minstens één keer gedaan. In al die veranderingen komen eigenschappen van Wendela mooi naar voren. Ze ziet en pakt namelijk haar kansen. Door haar interesse en nieuwsgierigheid hoort en ziet ze veel. Als er iets bij zit wat haar aanspreekt, de omgeving biedt haar een kans of doet een beroep op haar, dan gaat ze er op af. En eenmaal op een voor haar boeiende weg, moet je van goede huize komen om haar er van af te krijgen. Daarvoor wil ze te graag haar doelen realiseren. Kenmerkend is dan ook haar nieuwsgierigheid, enthousiasme, energie, humor, ondernemende geest en vasthoudendheid: Leuk????……. Even goed nadenken ……… Er op af ………. En afmaken.

Een mooi voorbeeld
Wendela werkte na opleidingen, een baan in Amsterdam en een reis door o.a. Indonesië en Australië bij het reisbureau van de Rabobank in Deventer. Een leuke werkplek. Op een bepaald moment verkocht de bank de interne reisbureaus. Wendela bleef niet hangen in mopperen maar ging aan de slag. Via een looptraject kwam ze op het spoor van de HBO opleiding P&O. Die ze als 42 jarige ging volgen! Ze werd tijdens de opleiding gevraagd om als P&Oer bij Oad te komen werken. Door die uitdaging op te pakken kwamen reizen en haar interesse in mensen weer bij elkaar.

Inspiratiebronnen voor Wendela
1. ‘Schokervaringen’ zoals Wendela ze noemt, hebben haar geholpen om grote veranderingen door te voeren. Ze zetten haar aan het nadenken en leiden tot nieuwe keuzes.
2. Lezen brengt haar nieuwe informatie en inzichten die ze zowel voor haar werk als voor zichzelf gebruikt.
3. Ze is lid van de Nederlandse Vereniging van Personeelsfunctionarissen (NVP) en ontmoet zo steeds weer interessante nieuwe mensen.
4. Er is een kring van mensen uit haar omgeving die steevast dienen als inspiratiebron. En een aantal van hen daagt haar regelmatig uit met opdrachten en vragen. Door ze op te pakken verlegt ze haar grenzen.

Tips van Wendela
1. Zorg dat je zelf goed in je vel zit. Dat straal je uit en draag je over op een ander. Dat kan niet anders. En wat je uitdraagt krijg je ook weer terug.
2. Stel je open voor anderen. Nieuwsgierigheid, interesse en inlevingsvermogen leveren je leuke gesprekken, goede contacten en nieuwe mogelijkheden.
3. Als je werk niet meer leuk is……….kappen en wat anders gaan doen. Niet in de slachtofferrol blijven zitten. Dat is slecht voor je eigen gezondheid en voor je omgeving.
4. Als je inspirerend voor je omgeving wilt zijn, helpt het als je vrolijk, prikkelend en stimulerend bent. Wendela geeft boekentips door, stuur mailtjes, praat veel met mensen en probeer ze op te jutten om tot actie over te gaan. En vind het superleuk als dat lukt.
5. Toeval begint – vaak – bij jezelf. Natuurlijk moet je ook een portie geluk hebben en tegelijkertijd moet je kansen die anderen je bieden natuurlijk wel gebruiken.

Welke inspirerende Ervaren Talenten kent u? Ik zoek Ervaren Talenten om te interviewen voor mijn website en artikelen. Laat mij weten wie ik volgens u zeker moet spreken! Wilga Janssen; 06 55 79 78 32  of w.janssen@dekunstvananders.nl