Hè ingenieur, knutsel jij aan je loopbaan?

Loopbaancoaching ingenieurs | technisch professionals

Hè ingenieur, knutsel jij aan je loopbaan?
En ben jij ook een werksprokkelaar?

Psstt.  Natuurlijk is dit artikel ook voor niet-ingenieurs met interesse in hun eigen loopbaan bedoeld :-). 

Wij van De Kunst van Anders zijn ervaren loopbaancoaches van ingenieurs | technisch professionals. We helpen met onze trainingen en coaching al bijna twintig jaar ingenieurs | technisch professionals bij hun vragen over werk, over de invulling van hun rollen (projectleiders en adviseurs), over loopbaan, over werkend leren en over persoonlijke ontwikkeling.

Dynamiek in het werk

Een van zaken die ons steeds weer opvalt, is hoe snel markten, vakken en rollen in de wereld van de ingenieurs|technisch professionals kunnen veranderen. Aan hun werk zie je welke thema’s in onze wereld een rol spelen. Niet alleen de opdrachten bewegen mee met maatschappelijke en politieke ontwikkelingen. Ook technische en vakinhoudelijke ontwikkelingen stimuleren een andere invulling van projecten, werk, rollen en loopbaan.

Door de dynamiek op de markten en in de vakken, kan het knap lastig zijn om een goed beeld te krijgen van waar je eigen werk en loopbaan naar toe bewegen. Automatisering, robotisering, internet en globalisering zorgen voor veranderingen op meerdere manieren en meerdere plekken tegelijkertijd. Het is steeds lastiger om te voorspellen waar het in je vak en in je markt naar toe beweegt.

En dus is het ook lastig om te bepalen waar het met je loopbaan naar toe gaat.

Dynamiek op de arbeidsmarkt

Daarnaast is ook de arbeidsmarkt zelf sterk veranderd. Van ‘je leven lang in vrijwel dezelfde rol bij dezelfde baas’ in de jaren 60 van de vorige eeuw naar ‘variatie in werk en in rollen, tijdelijke opdrachten en afwisseling in werkgevers’. Ik kom geen ingenieur of technisch professional meer tegen die zich niet realiseert dat je steeds zelf moet (bij)sturen in je loopbaan. En dat het nooit zeker is of je werkgever je over een paar jaar ook nog nodig heeft.

Al met al is het dus lastig om zicht te houden op waar het qua werk naar toe beweegt. Anticiperen op toekomstige ontwikkelingen is door alle dynamiek veel moeilijker geworden. Dus is het belangrijk om je ogen en oren open te houden voor de meer korte termijn ontwikkelingen. En kansen die je aanspreken met beide handen aan te grijpen, omdat je toch niet weet waar jij over 5 jaar op de arbeidsmarkt staat.

Aan de andere kant blijft het belangrijk te blijven onderzoeken wat je leuk vindt en te experimenteren met je talenten. Mensen hebben vaak meerdere talenten en vinden het leuk die in te zetten… Dus wat let je om te kijken of je er – op den duur – ook geld mee kunt verdienen.

Wat je ook kiest en doet, doe het met heel je hart en zet je talenten en ervaring vol in. Je ziet vanzelf waar het je brengt. Door op deze manier met werk om te gaan knutsel je steeds opnieuw aan je loopbaan en word je vanzelf een werksprokkelaar.

In onze loopbaancoaching voor ingenieurs | technisch professionals staat je ambitie, drijfveren, talenten, ervaringen en de kansen en mogelijkheden in jouw wereld centraal. Maar hoe kun je zelf vast aan de slag?

Hoe kun je knutselen aan je loopbaan en aan je werk?

  • loopbaan

    loopbaancoaching ingenieurs | technisch professionals

    Zie je zelf als een onuitputtelijk vat vol talenten en mogelijkheden. Er zijn beslist nog kanten van jezelf waar nooit een beroep op gedaan is. De uitspraak hiernaast van Pippi Langkous, is een mooie overtuiging die je helpt om ja te zeggen tegen kansen en mogelijkheden die voorbij komen.

  • Probeer steeds opnieuw je blik op de wereld om je heen te vernieuwen en verversen. Blijf je nieuwsgierigheid voeden. Lees dus eens een ander tijdschrift of een andere krant. Leer nieuwe mensen kennen, bij voorkeur mensen die heel anders zijn en doen dan jijzelf. En vraag jezelf af ‘wat kan ik hiervan leren?’, ‘hoe zou ik hier iets mee kunnen doen?’.
  • Soms kun je met je ervaring en talenten ook aan de slag in aanpalende werkgebieden. Zo begeleidt Wilga sinds een paar maanden een aantal mensen die vanuit WW, WIA of anderszins willen re-integreren op de arbeidsmarkt. Een andere groep mensen en andere spelregels (UWV). Maar ze maakt gebruik van alle ervaringen die ze heeft als loopbaancoach.
  • Experimenteer. Waarom zou alles meteen een succes moeten zijn. Laat dat idee eens los. Je hoeft niet groot te beginnen. De stadsbierbrouwerij die Wil met zijn compagnon in Ravenstein heeft, begon als een vrijetijdsbesteding in de bijkeuken…. En natuurlijk worden sommige van je experimenten een mislukking. Met wat en wie je er van leert (kennen), ga je vrolijk verder. Wat niet werkte laat je los.

Kortom, aan de slag. Maak er een knutselend en sprokkelend werkjaar van.

Ben je op zoek naar hulp bij het vorm geven van je loopbaan? 

Wil je jouw ideeën, plannen, wensen, verlangens eens tegen een ervaren loopbaancoach aanhouden? Wil je meer inzicht in wat je wilt, waar je talenten liggen en hoe je daar werk of een loopbaan van maakt? En zoek je een coach die goed thuis is in de wereld van de ingenieurs en technisch professionals? Neem dan contact op met ons via het contactvenster rechts of via 06 55 79 78 32.

Delen?

Vind je dit artikel interessant voor mensen uit je netwerk? Je kunt het via de social media buttons links, delen met je netwerk. Wij waarderen dat natuurlijk zeer.

Meer lezen?

Op deze pagina vind je een overzicht van al onze artikelen.

En hier kun je je inschrijven om gratis elke maand een artikel van onze hand in je mailbox te ontvangen.

PS 

Wil je meer weten over de ontwikkelingen in de wereld (robotisering, globalisering, internet, toenemende welvaart dus worden we steeds ouder) en wat dit kan betekenen voor werk, banen en loopbanen? Lees dan bijvoorbeeld:

  • ‘Werk in de 21e eeuw’ van Ryan Avent
  • ‘Homo Deus’ van Yuval Noah Harari
Interessante quotes

Wanneer mensen naar de technologie om hen heen kijken, op hun werk en thuis, zien ze de wereld van de technologie in een achteruitkijkspiegel. Onderzoek naar de aanpassing aan informatietechnologie geeft aan dat er in het algemeen een periode van vijf tot vijftien (!) jaar zit tussen het bedenken|ontwikkelen van een nieuwe technologie en het (grootschalig) waarneembaar gebruik er van zodanig dat het ook een productiviteitsverbetering oplevert.

Laat wat van je horen

*