Ben je een 50+ professional? Werk je in de techniek, bij een ingenieursbureau, de maakindustrie of de overheid? En op zoek naar nieuwe loopbaanmogelijkheden? Zoek je een ervaren loopbaancoach? Kijk hier.

Loopbaancoaching voor 50 plus professionals

loopbaancoaching voor 50+ professionals – loopbaancoaching voor 50 plussers – loopbaan coaching voor 50-plussers professionals in de techniek, bij een ingenieursbureau, de maakindustrie of overheid.

 

loopbaan checklist

Klik hier voor onze loopbaan APK vragenlijst

Loopbaancoaching voor 50 plus professionals

Persoonlijke loopbaan coaching voor 50+ ers met het oog op jouw duurzame inzetbaarheid.

Ben je een 50+ professional? Werk je in de techniek, bij een ingenieursbureau, de maakindustrie of de overheid? En ben je op zoek naar nieuwe loopbaanmogelijkheden?

Zoek je een ervaren loopbaancoach voor 50+ ers? Lees hieronder over mijn aanpak. Je kunt me natuurlijk ook mailen (zie het contactvenster rechts) of bellen voor een kennismakingsgesprek.

Ik heb hiervoor de dienst ‘50 plus loopbaancoaching en sollicitatie begeleiding’ opgericht. Je kunt 50 + loopbaan coaching en sollicitatietraining volgen via LinkedIn en natuurlijk ook onze artikelen over deze onderwerpen op de website ’50 + loopbaancoaching en sollicitatiebegeleiding‘   lezen.

Benutten van talenten en ambities geven vleugels aan je loopbaan

Als professional ben je met hart en ziel verbonden met je vak, je vaak veeleisende opdrachten en klanten. Daar gaat alle tijd en energie in zitten. Dan kan er een moment komen waarop je, opkijkend van je werk, je realiseert dat er wat is veranderd: ‘vind ik dit werk eigenlijk nog wel zo leuk?’; ‘de markt verandert, willen ze nog wel wat ik kan?’; ‘de organisatie verandert, pas ik daar nog wel’?

Ik merk in onze trainingen voor technische professionals dat ze vaak bescheiden zijn. Het is vanzelfsprekend dat je goed ben in je werk. Maar die bescheidenheid maakt het je ook lastig bij het maken van loopbaankeuzes en het jezelf presenteren op de arbeidsmarkt. Terwijl profileren en presenteren, in het kader van ‘duurzaam inzetbaar zijn’ EN ‘zelf plezier houden in je werk’, belangrijke aandachtspunten zijn.

Met behulp van onze loopbaanbegeleiding krijg je niet alleen antwoorden op je loopbaanvragen, je gaat er ook mee aan de slag zodat de opgedane ideeën werkelijkheid kunnen worden.

Onze werkwijze

stap 1 het klikgesprek

Ja, je bent op zoek naar een coach. Een coach die je helpt bij je loopbaanvragen of een coach die je helpt om je werk met meer plezier en meer resultaat te doen. Maar ja. Past die coach ook bij jou? Daar is het gratis en vrijblijvende klikgesprek voor bedoeld. In het gesprek staan jouw vragen, jouw doelen, jouw verwachtingen centraal. Door mijn antwoorden en vragen krijg je een beeld van mij, mijn werkwijze en mijn ervaring. Je wordt er enthousiast van en ervaart een klik. Of niet. Als die klik er is maken we een afspraak voor de volgende stap.

Stap 2. Uitgebreidere kennismaking & een globaal plan van aanpak

Eerste gesprek met jou en eventueel ook je leidinggevende en/of HR waarin afspraken gemaakt worden over de doelen, verwachtingen, jouw inbreng, mijn rol en de rol van de leidinggevende. Vast voor de helderheid: ik geef als coach geen informatie over het coachtraject. Als gecoachte deel je over je coaching wat jij wilt delen met de mensen uit je omgeving.

Stap 3. Onderzoek- & bezinningsfase

Deze fase bestaat uit opdrachten, testen en gesprekken waarin het onderzoeken van jezelf en de omgeving waarin je werkt en leeft centraal staan. De conclusies van het onderzoek nemen we mee naar de volgende fase. Centraal staan de vragen: wie ben ik, waar liggen mijn talenten, wat drijft mij, hoe zien anderen mijn talenten, welke mogelijkheden zijn er in mijn bedrijf/organisatie en op de arbeidsmarkt? Wat wil ik de komende jaren?

Ik maak gebruik in deze stap gebruik van allerlei oefeningen, opdrachten en van testen. Bijvoorbeeld van de drijfverentest van RealDrives en ook van persoonlijkheidstesten, loopbaantesten, beroepskeuzetesten, waardentesten van testlokaal.

Je hebt dus al flink wat werk verzet voordat je het 1e coachgesprek met mij hebt. Daardoor maak je een vliegende start in je loopbaan coachtraject.

Stap 4. Visie, keuzen en planvorming

In deze fase staan je doelen en het maken van een concreet plan van aanpak om die te realiseren centraal. We zetten de doelen om in een concrete stappen: wat, wanneer, wie zijn er bij betrokken, hoe ga je dat precies doen, wat kan je er in belemmeren en hoe voorkomen we dat?…

Stap 5. Actie

Het lijkt voor zich te spreken. Toch blijkt de actiefase vaak vol hobbels te zitten. Eigen gewoonten en overtuigingen kunnen je flink in de weg zitten. Begeleiding van deze fase (gesprekken en concrete handvatten en oefeningen), is in mijn ogen dan ook onontbeerlijk.

Dit loopbaantraject

  • is praktisch en concreet, sluit aan bij jouw denk- en doen- wereld.
  • stimuleert je om ook eens om het hoekje te kijken (waar de nieuwe kansen en mogelijkheden liggen).
  • daagt je uit om ook daadwerkelijk die stappen te zetten. En ik support je daarbij.
  • verbindt jouw wensen, kennis & kunde met organisatieontwikkelingen, vakmatige ontwikkelingen en marktontwikkelingen.

Meer weten?
Je kunt ons mailen (zie reactie formulier rechts) of bellen (o6 55 79 78 32)om in een oriënterend gesprek te onderzoeken hoe onze energieke, actieve en inspirerende aanpak bijdraagt aan je verdere loopbaan.

 

Waar jouw talenten, waarden en ervaring,
en de behoeften van de wereld elkaar raken,
daar ligt jouw roeping.

Aristoteles

Stel je eens voor…

Je mag mensen door het museum van je leven leiden. Wat valt er allemaal te zien, horen, beleven in je museum. Laat je inspireren door dit filmpje.

 

Loopbaancoaching voor 50 plussers: wij houden ons aan de NOBCO ethische gedragscode Daarin staat onder andere:

  • de coachee weet uiteindelijk zelf het beste wat goed voor hem is en zowel in zijn privé – als in zijn professioneel bestaan zelf, op basis van eigen afwegingen, kan beslissen wat hij wél of niet wil; dientengevolge is de coachee ook zelf verantwoordelijk voor de keuzen die hij maakt, en is hij in persoon aanspreekbaar op zijn gedrag
  • de coachee en de coach volkomen gelijkwaardig zijn, in die zin dat beiden unieke en complete mensen zijn, vol mogelijkheden
  • tijdens coaching de doelen, middelen en keuzen van de coachee prioriteit hebben boven die van de coach
  • dat alle gegevens strikt vertrouwelijk worden behandeld.

Coachfinder – het coachplatform van Psychologie Magazine

Natuurlijk wil ik als loopbaan coach en coach voor professionele ontwikkeling ook goed gevonden worden. LinkedIn is daar een goed platform voor. En coachfinder is dat ook.

Coachfinder – platform voor coaches

 

Loopbaancoaching voor 50 plussers… zodat je kunt blijven groeien en bloeien in je werk en in je leven. 

Peter Wilke begon zijn loopbaan als HR adviseur bij Grontmij (nu Sweco). In die periode nam hij deel aan het trainingsprogramma ‘competenties in ontwikkeling’.  Nu heeft hij een schildersbedrijf. Hoe dat zo komt? Dat vertelt hij in dit interview. Leerzaam en inspirerend.

 

Loopbaancoaching voor 50 plussers… zodat je kunt blijven groeien en bloeien in je werk en in je leven. 

Wie wat wil, zit niet stil. Het motto waarmee Peter het interview afsluit.