50+… 55+… 60+ en vitaal doorwerken. Wat doe je er zelf aan?

vitaal doorwerken

Vitaal doorwerken

50+… 55+… 60+ ???  en je wil vitaal blijven en vitaal blijven doorwerken

Je bent al een tijdje geen 45 jaar meer…
En nog lekker aan het werk.
Je wil vitaal doorwerken zodat je ook de komende jaren met veel plezier aan het werk bent.
Je wil vitaal doorwerken zodat je straks fysiek en mentaal gezond de deur achter je werkende leven kunt dichttrekken.

Wat kun je zelf doen om vitaal te blijven?

Je persoonlijke vitaliteit bestaat uit 5 onderdelen:

  1. fysieke gezondheid
  2. mentale veerkracht
  3. emotionele balans
  4. sociale verbinding
  5. zingeving

Je wil vitaal doorwerken? Dan is het belangrijk om aan al deze vijf aspecten aandacht te besteden. Hoe zorg jij voor jouw fysieke gezondheid? En hoe zorg je dat je brein veerkrachtig blijft? Al nagedacht over hoe jij je werk zinvol en interessant houdt?

Steek je kop niet in het zand!
Denk zelf na hoe je met plezier en goede gezondheid tot je zeventigste kunt blijven doorwerken.
Praat er met je leidinggevende over. Praat er met vrienden over. Verzamel tips en handvatten en ga er mee aan de slag.

Vitaliteit betekent ook dat je jezelf steeds nieuwe doelen en uitdagingen stelt. Die doelen en uitdagingen moeten natuurlijk passen bij wie je als persoon bent, welke aspecten van jezelf je verder wilt ontwikkelen, welke waarden je meer vorm wilt geven, wat je graag meer wilt bijdragen aan de omgeving. Zo wordt je leven geen vanzelfsprekendheid, gebruik je jouw tijd en energie goed.

Op deze pagina vind je meer over ons model ‘de vitaliteitsaanjager’. En natuurlijk ook een paar praktische tips om je persoonlijke vitaliteit te versterken.

Wat kun je als leidinggevende | organisatie doen?

Wat voor elke levensfase geldt, geldt ook voor 50+ ers: blijf als leidinggevende met je medewerkers in gesprek. Blijf in gesprek over de inhoud van het werk, over de persoonlijke ontwikkeling, over de balans tussen werk en thuis, over de balans tussen werk en de persoonlijke vitaliteit.

Ons vitaliteitsmodel (de vitaliteitsaanjager) is een prima hulpmiddel bij het voeren van deze gesprekken. Hoe eerder je begint met het bespreken van de balans tussen werk en thuis en de balans tussen werk en de persoonlijke vitaliteit, hoe gemakkelijker de gesprekken worden. Want als er nog weinig aan de hand is, is het veel gemakkelijker om zo’n gesprek te voeren. En dan heb je een mooie basis om deze gesprekken toe voeren als er wel wat aan de hand is.

Hulp nodig?

Zoek je een ervaren senior coach om je te helpen? Neem dan contact op met ons via het contactvenster rechts.

PS  ontzie maatregelen voor ouderen

BNdeStem, 3 juli 2018: Van Vuuren ziet dat veel bedrijven te gemakkelijk naar ontzie maatregelen grijpen. Op die wijze worden de vooroordelen dat ouderen minder productief zijn weer bevestigd. ,,Terwijl er helemaal geen onderzoek is dat die stelling bewijst”, zegt Van Vuuren. Ontziemaatregelen zijn volgens haar alleen nuttig voor oudere werknemers met fysiek zware beroepen die al slijtage hebben opgelopen.

(Van Vuuren is bijzonder hoogleraar vitaliteitsmanagement aan de Open Universiteit)

Vrachtwagenbouwer Scania doet het beter

Vrachtwagenfabrikant Scania in Zwolle werkt heel bewust aan beleid voor oudere werknemers. ,,We hebben enkele honderden 50-plussers, veel monteurs in de fabriek”, zegt bedrijfsarts Philip Blom. ,,En dat werk is topsport. Die mensen verdienen een gouden medaille.”

Scania zorgt ervoor dat de werkplek optimaal is ingericht voor medewerkers. ,,Die hebben daar inspraak in”, verduidelijkt Blom. Scania kijkt niet alleen naar de arbeidsomstandigheden, iedere werknemer krijgt bijvoorbeeld een preventief medisch onderzoek. Daarbij wordt onder andere gekeken naar ieders werkvermogen. Wat kunnen ze aan en hoe zorg je ervoor dat ze niet overbelast raken?

De truckbouwer heeft ook programma’s om een gezonde leefstijl te stimuleren. Er zijn cursussen om te stoppen met roken of een hardloopclub om mensen tot bewegen aan te zetten. ,,We kijken goed naar wat werkt. Daar doen we wetenschappelijk onderzoek naar. Zo kunnen we goede maatregelen ook in andere Scania-bedrijven invoeren,” zegt Blom ,,En we zien dat het beleid werkt.’

Vitaal doorwerken is bij Scania een vanzelfsprekend onderwerp geworden.
Hoe is dat in jouw bedrijf|organisatie?

Hulp nodig?

Wil je vitaal doorwerken? Wil je dat je medewerkers vitaal doorwerken? Zoek je een ervaren senior coach om je te helpen? Neem dan contact op met ons via het contactvenster rechts.

Laat wat van je horen

*