inspiratie – 55+ loopbaancoaching

inspiratie – 55+ loopbaancoaching – 60+ loopbaancoaching

Je bent 50+, 55+, 60+? Misschien op zoek naar 55+ loopbaancoaching?

Je vindt je leven, je werk, je loopbaan belangrijk genoeg om regelmatig stil te staan bij de vragen: ‘hoe gaat het met mij, met mijn werk, met mijn leven, met mijn loopbaan? Welke keuzes maak ik? Welke mogelijkheden zoek ik actief?

En zoekt inspiratie om je leven en/of je werk en loopbaan energie in te blazen?

Mensen, films, boeken, artikelen… ze kunnen je inspiratie geven, op ideeën brengen, kansen bieden. Vandaar dat je op deze pagina inspiratie vindt voor de 55+ loopbaan en 55+ loopbaancoaching.

55+ loopbaancoaching; een film als inspiratie tip

55+ loopbaancoaching

55+ loopbaancoaching

Een groepje Britse senioren trekt naar India om de laatste dagen in een exclusief bejaardenresort te slijten. Eenmaal aangekomen ontdekken ze dat het verblijf nog net niet van ellende in elkaar stort.

Het aardige is dat deze nieuwe context hen natuurlijk triggert en soms zelfs in beweging zet. Leuk om naar te kijken en interessant om je af te vragen: hoe kom ik aan nieuwe omgevingen en situaties die me uitdagen|in beweging zetten? Hoe ga ik om met veranderingen, onverwachte situaties? Hoe laat ik me uitdagen om nieuwe wegen in te slaan?

Hulp nodig?

Zoek je een ervaren senior coach om je te helpen bij je vragen over je werk en loopbaan? Neem contact op met ons voor 55+ loopbaancoaching via het contactvenster rechts.

55+ loopbaancoaching: een boek als inspiratie tip

AM Homes is een bekende Amerikaanse schrijver. In het boek ‘vergeef ons’ is de hoofdpersoon een man van middelbare leeftijd (55+). Hij werkt – tot hij ontslagen wordt – als docent en is schrijft een boek over Nixon. Totdat hij in allerlei verwikkelingen terecht komt. In eerste instantie probeert hij de dingen en zijn leven bij het oude te houden… Tot dat hij zich realiseert:

‘hoezeer je ook naar verandering verlangt, je moet bereid zijn risico’s te nemen, in vrije val te raken, te mislukken. Ik begrijp voor het eerst dat je het verleden los moet laten, af moet ronden. En daarna?….’

Het punt is niet zozeer dat ik nu tijd te vullen heb, ik heb een heel leven te vullen. En dat is een kapitaal. Waaraan ga ik het uitgeven? Hoe krijg ik het meeste waar voor mijn geld? Ik word alleen beperkt door de dromen waarover ik beschik en de risico’s die ik bereid ben te nemen. En door de zeer reële aanwezigheid van de kinderen. Ik kan dus niet op zoek naar mezelf door de wijde wereld in te trekken. Het komt me zinloos voor om door te gaan omdat dat nou eenmaal moet, zolang er geen overkoepelend idee is, geen gevoel dat ik iets bijdraag aan de levens van anderen.’

In mijn aanpak ’55+ loopbaancoaching’ geef ik mensen vaak de tip om op zoek te gaan naar films, boeken, uitspraken, mensen, persoonlijke ervaringen die hen inspireren en ideeën aanreiken voor de eigen loopbaankeuzes.

PS  55+ loopbaancoaching: denkrichtingen

Elk mens heeft in de basis twee focuspunten:

  1. ik gericht. Je wilt je vrij voelen, zelfstandig. Je eigen mogelijkheden en talenten ontwikkelen en benutten. Plezier hebben.
  2. Wij gericht. Je wilt erbij horen, er toe doen, bijdragen aan de wereld en aan de levens van anderen.

Die twee focuspunten (doelen) kunnen natuurlijk best met elkaar botsen. Om te komen tot een zinvolle dag|week|leven invulling dien je elk focuspunt concreet in te vullen met subdoelen en activiteiten. Hoe ziet dat er voor jou uit?

Hulp nodig?

55+ loopbaancoaching

55+ loopbaancoaching

Zoek je een ervaren senior coach om je te helpen bij je vragen over je werk en loopbaan? Neem contact op met ons voor 55+ loopbaancoaching, via het contactvenster rechts.

Speak Your Mind

*