Invloed en macht: iedereen heeft het nodig!

invloed     macht     leiderschap     strategisch handelen

De machtsparadox

Dacher Keltner, sociaal psycholoog in de VS, doet onderzoek naar invloed en macht en schreef daarover een nieuw boek ‘de machtsparadox’. In zijn ogen is macht de invloed die we hebben op het waarnemen, denken, voelen en doen van de ander. In een interview in het psychologiemagazine (02.17) vertelt de volgende interessante onderzoeksuitkomsten:

  1. Mensen hebben allemaal behoefte aan macht en invloed. We willen gezien, gehoord worden. We willen serieus genomen worden en meetellen. Veel gedrag komt voort uit de poging de ander te laten horen en zien dat je ‘er bent en dat je mening ook telt’.
  2. Macht en empathie zijn communicerende vaten. Hoe meer macht mensen hebben|krijgen hoe minder empathisch ze worden. Empathisch zijn we overigens met name voor de mensen uit onze eigen groep|directe omgeving.
  3. Gebrek aan macht en invloed geeft mensen stress. Als dat lang duurt heb je dus continu dagelijkse stress. Dat zorgt voor verandering in het brein (mensen gaan mopperen, worden somber) en verzwakt het lichaam.

Hoe kun je deze onderzoeksresultaten over invloed en macht gebruiken

invloed - strategisch handelen

meer invloed?

Wat kun je hiermee als je zelf meer invloed en een goede relatie met de mensen in je omgeving wilt, dus meer strategisch wilt handelen?

  1. Realiseer je steeds opnieuw dat je persoonlijke invloed groot blijft als je ook empathisch blijft. Ga dus niet in je invloed en macht ‘hangen’. Blijf je verplaatsen in de schoenen van de ander en je afvragen ‘hoe zal hij/zij hier naar kijken?’. Neem in je denken en voorstellen de belangen en behoeften van de ander mee. Zo is de kans dat je de relatie in stand houdt en invloed behoudt veel groter.
  2. Als projectleider of leidinggevende kun je de invloed van je teamleden vergroten. Zoek actief naar mogelijkheden daartoe. Kets de Vries (hoogleraar leiderschap) zei eens in een interview dat het de belangrijkste taak voor een leider is om veiligheid te scheppen. Veiligheid zit ‘m in een goede samenwerking en sfeer, in heldere klussen, in een buffer zijn tussen je team en de omgeving. En in het verminderen van de negatieve stress die voortkomt uit een gebrek aan invloed en inspraak.
  3. Wil je jezelf beïnvloeden ook een beetje gelukkiger worden? Doe dan niet iets wat alleen een positief effect heeft voor jezelf. Doen iets wat een positief effect heeft op anderen. Koop dus geen gebakje voor jezelf maar koop een cake of taart om te delen met collega’s. Zoek dus naar dingen waarmee je bijdraagt en nuttig bent voor anderen.

PS

In Nederland noemen dit eerder invloed en gebruiken het woord macht vooral voor situaties waarin je ook echte sanctiemiddelen (de beroemde worst en stok) hebt.

PS

Het hele interview is hier terug te lezen op de site van psychologiemagazine.

Wil je leren om je invloed te vergroten?

Omdat je beter wilt worden in het beïnvloeden van je omgeving? Want je wil graag goede relaties opbouwen en ook als expert meer impact hebben? In complexe situaties strategisch te kunnen handelen zo je invloed vergroten?

Laat je dan door ons trainen|coachen in de competenties die je daar voor nodig hebt. Je kunt contact met Wilga Janssen opnemen via het contactformulier rechts of via 06 55 79 78 32.

Wil je graag meer lezen over communicatie, invloed en strategisch handelen? Kijk dan op deze pagina. Hier vind je een overzicht van alle artikelen met tips en handvatten. Er zit beslist iets tussen waarmee je meteen aan de slag kunt.

Speak Your Mind

*