Je loopbaan: generalist, specialist of allebei?

Je loopbaan: generalist, specialist of allebei?

loopbaancoaching: generalist , specialist of beiden

loopbaancoaching: generalist , specialist of beiden

Generalist, specialist of allebei?
Wat is nou goed voor je loopbaan?
Wat is nou goed voor je welbevinden?

3 maart stond in de Volkskrant een interessant interview met wetenschapsjournalist David Epstein.

Hij heeft een nieuw boek – Waarom generalisten verder komen – geschreven waarin hij pleit om je meer als generalist dan als specialist te ontwikkelen. Hij geeft er een aantal redenen voor waaronder:

  • Door je in meer verschillende richtingen te bekwamen, ontdek je eerder waar je talenten liggen. Dat helpt je om je loopbaan vorm te geven.
  • Generalistische vaardigheden als schrijven en soft skills kun je je hele loopbaan inzetten. Ze blijven langer houdbaar dus.
  • In de snel veranderende wereld zijn je kennis en vaardigheden als superspecialist op een bepaald moment verouderd. En wat dan?

Een T profiel of een TT profiel

Het onderwerp speelt al lange tijd een belangrijke rol in de loopbaancoaching van professionals. Zeker technisch professionals kunnen in hun loopbaan last hebben van een te grote mate van specialisatie. Maar ook artsen en juristen kennen superspecialisaties. Veel professionals hebben een T profiel of een dubbel TT profiel: je hebt een brede basiskennis aangevuld met soft skills en 1 of 2 inhoudelijke onderwerpen waar je (bijna) alles van af weet en waarvoor je de bijbehorende competenties ontwikkeld hebt.

Zelf denk ik dat er als je werk wilt hebben, voor veel professionals geen ontkomen aan het ontwikkelen van een T of TT profiel is. Het betekent dat je zelf moet zorgen dat je de basiskennis van je vak min of meer bij houdt zodat je weet wat er in de breedte zoal speelt in het vakgebied. Dat is op zich al een hele klus. Kijk maar eens naar het aantal vakbladen. Ook daarin zie je steeds meer specialisatie.

loopbaancoaching: steeds blijven leren

loopbaancoaching: steeds blijven leren

Als je eigen superspecialisme verouderd raakt of als jouw onderwerp uit de mode raakt, moet je jezelf bij scholen in een nieuw specialisme. Dat vraagt om korte intensieve bij- of herscholingsprogramma’s. Op alle opleidingsniveaus. Regelmatig terug in de schoolbanken dus.

Maar het vraagt ook om werkgevers die het heel gewoon vinden dat een 40+, een 50+, een 60+ aan een nieuw vakgebied begint. En dus een tijdlang junior is in dat vakgebied… Dat zal ook wel consequenties hebben voor het salaris en het salarisgebouw. Een ingewikkelde vraag dus.

En jij? Hoe ga jij om met specialisatie en generalisme in je werk en vakgebied?

Hoe kijk jij aan tegen specialisme en generalisten in jouw vakgebied?

En hoe zorg jij ervoor dat je in je loopbaan steeds door kunt gaan en niet op een dood spoor komt omdat je specialisme ophoudt te bestaan?

We schreven zelf deze blogs over de loopbaan van professionals

je loopbaan en werkend leren

Je loopbaan en loopbaancoaching

En jij? Hoe geef jij je loopbaan vorm?

Heb je loopbaanvragen die je met een ervaren loopbaancoach wilt bespreken? Neem dan via het contactvenster rechts, contact op met mij voor een kennismakingsgesprek.

 

 

 

Laat wat van je horen

*