Maak jij gebruik van de scholingsplicht van je werkgever?

scholingsplicht - scholingspot

scholingsplicht – scholingspot

9 september 2020

Maak jij gebruik van de scholingsplicht van je werkgever?

Sinds de invoering van de Wet Werk en Zekerheid (WWZ) per 1 juli 2015 kent de wet een scholingsplicht voor werkgevers. Die verplichting houdt in dat een werkgever aan medewerkers scholing moet verschaffen die voor de uitoefening van de functie noodzakelijk is. Daarnaast moet de werkgever ook scholing buiten de eigen functie van de werknemer aanbieden. Zo kan de medewerker ook eenvoudig een andere functie uitoefenen als zijn functie bijvoorbeeld vervalt. Of meegroeien als de functie verandert. Zo blijf je als werknemer duurzaam inzetbaar. En haal je kundig en met plezier werkend, je pensioen.

Vraag dus aan je werkgever welke scholingspotten er in jouw organisatie zijn.

Persoonlijke scholingspot

Heb je een persoonlijke scholingspot? Gebruik ‘m elk jaar om je vak, je persoonlijke vaardigheden, je loopbaanvaardigheden bij te houden. En kijk vooral vooruit: wat staat er in mijn rol, in mijn vak te gebeuren en hoe kan ik daar op anticiperen?

Gezamenlijke scholingspot

Soms is het verstandig om de persoonlijke scholingspotten bij elkaar te voegen en met collega’s een wat groter leertraject te organiseren. Samen beter worden in je rol als projectleider, adviseur, leidinggevende, klantmanager enzovoorts. Ga daarover in gesprek met leidinggevenden en HR. En laat je helpen door trainers of coaches zoals wij.

Hieronder twee aanvullende artikelen over de scholingsplicht:

1. juridische uitspraken als de werkgever in gebreke blijft.

2. uitleg van de scholingsplicht in Intermediair.

scholingsplicht – scholingspot

Laat wat van je horen

*