omgevingsbewustzijn, organisatiesensitiviteit en strategisch handelen

Wat is omgevingsbewustzijn en wat is organisatiesensitiviteit?

Omgevingsbewustzijn en organisatiesensitiviteit heb je nodig om strategisch te kunnen handelen. Ze gaan beiden over hetzelfde: je hebt je ogen en oren gericht op de buitenwereld, wat daarin gebeurt en welke belangen, behoeften en processen daar achterliggen. Bij organisatiesensitiviteit ben je vooral gericht op de organisatie

omgevingsbewustzijn - strategisch handelen

omgevingsbewustzijn en strategisch handelen

waarin je werkt. Hoe lopen daar de hazen en wat maakt dat het zo gaat? Onderwerpen als machtsverdeling (de apenrots :-)), besluitvorming en groepsvorming & samenwerking spelen daarbij een grote rol. Bij omgevingsbewustzijn kijk en denk je breder en ben je meer gericht op wereld om je heen. Welke ontwikkelingen en trends zie je in de markt waarin je werkt: welke ontwikkelingen vinden er bij klanten plaats; welke nieuwe markten zijn er mogelijk? Wat gebeurt er zoal in je vak: wie zijn koplopers en goeroes op het vakgebied? Wie zijn je concurrenten en wie marktleiders? Welke innovaties staan er te gebeuren?

Wat hebben strategisch handelen en omgevingsbewustzijn|organisatiesensitiviteit met elkaar van doen?

Als je strategisch denkt en tactisch handelt, start je denken bij de buitenwereld en wat zich daar afspeelt. Vanuit de missie|visie en doelen die je daar wilt realiseren en wat zich in de omgeving afspeelt, bedenk je opties voor je eigen handelen. Om vervolgens te kiezen en te doen. Vaak liggen je doelen (de stip op de horizon) ver weg in de tijd en zijn ze niet gemakkelijk te bereiken. Je moet stap voor stap aan de slag en regelmatig stil staan om te kijken waar je nu bent, hoe de situatie nu is en wat vanaf dat punt slim en handig is om te doen. Als je geen omgevingsbewustzijn ontwikkelt, kun je niet strategisch handelen. Zo simpel is het eigenlijk.

Hoe ontwikkel je omgevingsbewustzijn|organisatiesensitiviteit en strategisch handelen?

strategisch handelen - omgevingsbewustzijn

strategisch handelen – omgevingsbewustzijn

Als 1e stap zet je je nieuwsgierigheid en je onderzoeksvermogen vol aan. In plaats van te oordelen en veroordelen (iets dat wij mensen nog al snel doen) ga je heel nieuwsgierige vragen stellen: ‘Hoe zit dit….., wat maakt dat dit gebeurt…..,  welke belangen en behoeften worden met deze actie gerealiseerd….., welke relaties hebben deze mensen……???’  Je wilt graag zo goed mogelijk weten hoe iets zit, hoe iets gaat, hoe iets tot stand komt en wat daarin allemaal een rol speelt.

Als 2e stap ga je veel beter letten op wat jouw acties (en de acties van anderen) nou eigenlijk voor effect hebben. Wat gebeurt er als je M doet en als je T zegt? En wat maakt dat dit gebeurt? En wat gebeurt er als je anders doet of zegt? Welk effect heb je dan? En waarom? Zo krijg je veel inzicht in je eigen invloed en het waarom daarvan.

Op deze manier kun je stap voor stap je eigen omgevingsbewustzijn, organisatiesensitiviteit en strategisch handelen verder ontwikkelen.

Gaat je dat niet snel genoeg?  Wil je graag hulp?

Neem dan contact met Wilga Janssen. Zij traint en coacht adviseurs, leidinggevenden en projectleiders in het ontwikkelen van deze competenties. Ze coacht hen met behulp van ons handvat ‘strategisch denken, tactisch doen’.  Met behulp van dat handvat leer je om onderzoekend breed te kijken naar je werk, de mensen en de omgeving. Om van daaruit strategieën te ontwikkelen voor je handelen. En over te gaan tot actie. Zo leer je aan de hand van je eigen dagelijks werk hoe je strategisch handelt.

Natuurlijk ben je altijd welkom voor een gratis kennismakingsgesprek. Je kunt Wilga bellen op 06 55 79 78 32. Of haar mailen via het contactvenster rechts.

Meer lezen?

Op deze pagina vind je een overzicht van al onze artikelen over strategisch handelen en beïnvloeden.

 

 

Laat wat van je horen

*