Teamcoaching: samenwerken – samen sterker staan

Wanneer vraag je om support van ons als organisatie- en teamcoach ?

Je vraagt ons:
Als je ook je eigen ervaring en wijsheid in wil zetten.
Gezamenlijk ook echt aan de slag wilt.
En een APK coach zoekt.

APK

Aansluiten. Niet onze kennis en kunde staat centraal maar de vraag, de situatie en de persoon van de deelnemer. Leren begint pas, als je je als mens gezien en gerespecteerd voelt. Wij zorgen allereerst voor een goede sfeer waardoor het leren, experimenteren, fouten maken en over kunnen doen, in de groep als vanzelf plaats vindt. Carol Dweck heeft uitgebreid onderzoek gedaan naar het effect van een ‘groeimindset’. Ze laat zien dat als je de focus legt op leren en ontwikkelen (en fouten maken hoort er dan bij), ook  je prestaties omhoog gaan.
Wij zien dagelijks dat Dweck helemaal gelijk heeft. En volgens ons komt het vooral omdat het lef wat je nodig hebt om te veranderen, ook voortkomt uit het vertrouwen vanuit je omgeving dat je het gaat kunnen. Wij weten dat mensen – soms met wat extra moeite – ongelooflijk veel kunnen leren. Vanuit dat vertrouwen gaan we met de vragen, de dagelijkse praktijk en sprekende oefeningen met onze deelnemers aan het werk.

Praktijk. Het echte leren vindt in de dagelijkse praktijk plaats. Die staat dus centraal. Voor veel van onze klanten werken we al jaren. Wij kennen hun werk, zorgen dat we bijblijven in wat er in hun markt en organisatie gebeurt, zodat we snappen waar de vraag van de deelnemer over gaat. En hem|haar precies die tools mee kunnen geven die hij|zij nodig heeft. Niet meer en niet minder.

Klevend. Op droge presentaties zit niemand te wachten. Je onthoudt iets veel gemakkelijker als er goede voorbeelden bij gegeven worden, een demonstratie, een leuke anekdote maar vooral als je het zelf kunt oefenen. Wij maken dan ook regelmatig (mini-)games voor onze klanten waardoor deelnemers uitgebreid kunnen oefenen.