Teamcoaching: van groep naar team

Wie veel in projecten werkt, herkent de volgende situatie beslist:

Het startoverleg begint om 10.00 uur. Je bent op tijd, schudt de hand van een bekende en van twee collega’s waarmee je nog niet eerder hebt samengewerkt. De projectleider komt binnen. Rennend met de telefoon aan het oor. Hij gaat zitten, pakt de papieren en begint: ‘Fijn dat jullie allemaal op tijd zijn, zoals jullie weten gaan we beginnen aan project “Uit de kluiten gewassen”. Ik zal eerst even wat toelichten…

Wat wij graag zouden zien, is dat je een nieuwe projectgroep start met kennismaken. En nee, dat hoeft niet veel tijd te kosten. Per slot werken mensen met mensen samen. En staat of valt het project vaak met de kwaliteit van die samenwerking.

Projectleiders die zich dat realiseren, besteden op allerlei manieren aandacht aan de samenwerking van hun groep. Wij helpen ze daarbij door ze inzicht te geven in groepsprocessen en hoe je vanuit je rol als projectleider invloed kunt uitoefenen op het samenwerken in de groep.

Kun je bij een project nog zeggen ‘Ach, het is maar tijdelijk’,  als je in een vast team werkt moet je het dag in dag uit zien te rooien met dezelfde groep collega’s. Dat kan goed gaan: de sfeer is goed, mensen houden zich aan de afspraken, collega’s weten van elkaar waar ze mee bezig zijn, je kunt altijd een beroep doen op elkaar en er wordt regelmatig gelachen met elkaar. Plezier en prestatie gaan hand in hand.

Maar het kan ook minder goed gaan. Wie ooit naar de afleveringen van Toren C gekeken heeft, heeft daar hilarische voorbeelden van gezien. Hieronder vind je ter vermaak en lering een aflevering. Het is ook zonder de overdrijving van Toren C, niet gemakkelijk om samen te werken. Belangen, posities, communicatiestijlen, normen en waarden: je collega’s verschillen op alle mogelijke manieren van je. Toch moet je samen door een deur zien te komen.

Wij hebben in de loop van de jaren op talloze manieren groepen geholpen om meer team te worden:

  • We helpen nieuwe groepen op te starten.
  • We begeleiden teams die zoeken naar een betere benutting van elkaars kwaliteiten.
  • We faciliteren missie, visie, strategie bijeenkomsten van (kennis)teams.
  • We helpen teams die hun set van samenwerkings-spelregels willen herformuleren.
  • We coachen teams waar door allerlei oorzaken spanning is ontstaan.

Meer weten?

Wil je graag weten wat wij kunnen doen om van jouw groep meer een team te maken? Neem contact op voor een oriënterend gesprek. Aan de hand daarvan geven wij in een voorstel weer, hoe we kunnen bijdragen aan de teamverbetering. Je kunt bellen op 0655797832 of een berichtje sturen via het contactformulier rechts.

Meer lezen?

Op deze pagina vind je een overzicht van al onze artikelen.

En hier kun je je inschrijven om gratis elke maand een artikel van onze hand in je mailbox te ontvangen.

Delen?