Projectleider, hoe denk jij eigenlijk?

Zeg projectleider…. Hoe denk jij eigenlijk?

Je eerste gedachte is waarschijnlijk: ‘zeg Janssen, wat is dit nou weer voor een vraag!!!’. Nou, het is misschien een rare vraag maar wel een belangrijke vraag voor een projectleider. Tenminste, dat vind ik.

Waarom?

Omdat de manier waarop je informatie verzamelt, welke informatie je zoekt, hoe je naar die informatie kijkt, hoe je informatie ordent enorm belangrijk is voor hoe je leiding geeft aan je projecten en hoe je je gesprekken voert met je projectmedewerkers en je opdrachtgevers.

Hoezo dan?
RealDrives drijfverentest

RealDrives drijfverentest

Ik wil dit graag voor je verhelderen aan de hand van twee belangrijke drijfveren uit het RealDrives drijfverenmodel. In dat model kennen we twee manieren om vanuit de rationele drijfveer informatie waar te nemen, te ordenen en te gebruiken. De blauwe manier en de gele manier. Beide zijn rationele drijfveren.

De blauwe drijfveer

Voor iemand met een sterke blauwe drijfveer is structuur, orde, zekerheid, degelijkheid, duidelijkheid en betrouwbaarheid belangrijk. In de blauwe manier van met informatie omgaan staat het ‘hoe’ centraal: hoe werken dingen en hoe draag je daar het beste aan bij. De blauwe drijfveer neemt het bestaande als uitgangspunt; wat gisteren goed werkte gebruiken we vandaag weer. Blauw houdt van herhalen, verfijnen, precisie, details en stap voor stap werken. Van vandaag naar morgen, van A, naar B, naar C. Volgordes en structuren zijn belangrijk. Chaos moet je te allen tijde voorkomen.

De gele drijfveer

Voor iemand met een sterke gele drijfveer is begrip, consistentie, visie, toekomst, verbanden, samenhangend geheel belangrijk. Een gele denker ziet de werkelijkheid (het project) als een complexe puzzel die je eerst moet begrijpen voordat je kunt handelen. Een puzzel die je steeds opnieuw legt als de situatie verandert. Een deel van het werkplezier zit ‘m in het maken van die puzzel. Gele denkers vinden het leuk om lastige problemen op te lossen en komen liefst met creatieve ‘out of the box’ ideeën. Ze gaan voor de inhoud en discussiëren daar ook graag over. Routine en netjes stap voor stap werken, is al snel saai.

Gele denkers zijn kritische denkers. Gele denkers denken niet stap voor stap maar van groot naar klein. Eerst het geheel en de hoofdlijnen in hun samenhang en dan de details, als die tenminste interessant zijn. Het bestaande wordt altijd kritisch bekeken. Vandaag is slechts een stap naar de toekomst.

Elke kleur heeft zijn voors en tegens.

Gele denkers zijn goed in het zien van de samenhang en in het bedenken van ‘net weer anders’ oplossingen. Blauwe denkers zien geen details over het hoofd en werken gestructureerd van A naar Z. Gele denkers kunnen de boel (de samenhang) erg ingewikkeld en groot maken. Blauwe denkers kunnen star vasthouden aan hun volgorde en in details verzanden.

En projectleider, hoe denk jij?

Meer stap voor stap en in volgorde (de blauwe drijfveer) of juist vanuit het geheel en de verbanden, boven de informatie hangend (de gele drijfveer)? En hoe beïnvloedt dat je manier van projecten leiden?

Ik zie grote verschillen in hoe projectleiders informatie verzamelen, ordenen en benutten. Bijvoorbeeld in het soort vragen dat ze stellen aan opdrachtgevers en projectmedewerkers. In hoe ze nadenken over de GROTIKS van het project. En natuurlijk in de feedback die ze geven, in hoe ze hun vergaderingen leiden, omgaan met risico’s enzovoorts.

In mijn ogen is het dus belangrijk om goed te weten wat je eigen voorkeursstijl is. Zodat je die voorkeursstijl goed kunt benutten. En zodat je de bruikbare technieken kunt leren uit de stijl van de ander. Of collega’s kunt vragen om vanuit de andere kleur met je mee te denken.

Wil je graag weten wat jou drijft?

Natuurlijk heb je meer drijfveren dan blauw of geel. Je bent meer dan je rationele kant. De RealDrives drijfveren kennen ook gevoelskleuren (groen & paars) en impuls-gerichte kleuren (rood en oranje). Veel mensen worden gedreven door een combinatie van twee of drie drijfveren. Wil je er meer over lezen? Dat kan hier.

Wil graag echt weten wat jou drijft?

Wil je weten welke drijfveren jij hebt en hoe die je manier van projecten leiden beïnvloeden? Neem dan contact op met mij. Nadat je de test hebt gemaakt, bespreken we jouw drijfveren en hoe die jouw werk als projectleider beïnvloeden.

Natuurlijk ben je niet de eerste die dat doet.

Hieronder wat reacties:

Anne-Marie: Het heeft me wel wat moeite gekost om door te krijgen hoe het in mij werkte met die mix van drie drijfveren. Maar nu kan ik ook steeds beter uitleggen aan de opdrachtgever of teamleden waarom ik zeg wat ik zeg. En snap ik hun drijfveren ook veel beter. Het was de investering meer dan waard.

John: in een woord: superhandig.

Karin: Ik heb er veel aan. Niet alleen snap ik mezelf weer beter, ik zie nu ook beter wat mijn projectteamleden drijft en hoe ik daarbij kan aansluiten.

En jij? Wat drijft jou? Wat drijft je projectteamleden?

Wil je graag de RealDrives test maken om je eigen drijfveren te leren kennen?
Of wil je graag met je projectteam deze test maken om jezelf en elkaar beter te leren kennen?
Neem contact op met mij via het contactformulier rechts.

 

Bron voor de uitleg: ‘het grote drijfverenboek’ van Hans Versnel en mijn gecoachten en deelnemers aan de drijfverenworkshops.

Kernbegrippen in dit blog: projectleider – rationele drijfveren blauw en geel – alle drijfveren – opdrachtgever – projectteam leden