Starten in je loopbaan – programma voor junior professionals

Starten in je loopbaan

Krijg je regelmatig nieuwe werknemers in je bedrijf die zo uit de studiebanken komen? Dan herken je waarschijnlijk wel de verzuchting van een HRMer met wie we veel werken: ‘Ook al hebben ze net hun studie afgerond, ze moeten nog steeds veel leren’.  Dat veel moeten leren gaat niet alleen of vaak zelfs helemaal niet over de vakkennis. Junioren moeten vooral leren werken. Logisch natuurlijk want de baan in jullie bedrijf is hun eerste echte serieuze baan. Met HRMers en leidinggevenden van onze klanten maken we een programma op maat voor deze junioren.

Onderwerpen in een trainingsprogramma voor junior professionals

In de programma’s die we met onze klanten maken, zitten meestal onderwerpen als ’time management’, ‘projectmatig werken’, ‘projectmatig samenwerken’,  ‘basis gespreksvaardigheden’ en ‘vorm geven aan je eigen loopbaan (de BV-IK). Soms is er ook een blok over presenteren en over cultuur en gedragscodes in de organisatie. Daarnaast maken deelnemers kennis met allerlei interne aspecten van de organisatie zoals de systemen van de organisatie.

In onze programma’s werken we samen met interne docenten en coaches. Cursus, training, coaching, praktijkopdrachten, e-learning en e-coaching worden samen gesmolten tot een interessant, leerzaam en motiverend programma.

Lijkt je dit interessant voor je eigen organisatie? Neem dan contact op Wilga Janssen of Wil Princen via het mailblok hiernaast.