Succesvol en onderscheidend adviseren: trainingen voor beginnend adviseurs

Je bent een professional? Je houdt van je vak? Je wilt je vak graag inzetten om mensen en/of organisaties te adviseren over vraagstukken, op te lossen problemen of te realiseren doelen? En dat wil je graag succesvol en onderscheidend doen? Dan is dit programma voor jou bedoeld.

Als adviseur put je uit drie krachten:

 1. Je deskundigheid: expertise, vakkennis en ervaring
 2.  Je uitstraling: persoonlijkheid, drijfveren en persoonlijke talenten
 3. Je aanpak: adviesvaardigheden, je mondelinge en schriftelijke competenties.

In ons programma focussen we op je 2e en de 3e kracht.

Doelgroep

Je bent een professional die nog niet zo lang als extern en/of intern adviseur werkt. Je gebruikt je adviesvaardigheden om relaties op te bouwen, klantvragen te analyseren, voorstellen met klantwaarde te bieden en die overtuigend te presenteren en implementeren. Ons programma geeft je inzicht in je persoonlijke kracht en helpt je om je adviesvaardigheden te vergroten.

Wat levert dit programma je op?

 • Je hebt inzicht in je persoonlijke kracht en kunt die daarom in klantvragen beter benutten. Die zelfkennis leidt er ook toe dat je jezelf met meer vertrouwen, steviger kunt presenteren.
 • Je kunt een betere inschatting maken van de adviesstijl die bij die ene klant past en je eigen gedrag daarop aanpassen.
 • Je kunt de vraag, achter de vraag achterhalen.
 • Je kent meerdere adviesstijlen en de gespreksstijlen die daarbij horen.
 • Je kunt gemakkelijker schakelen tussen de verschillende adviesstijlen.
 • Je kunt voorstellen klant- en resultaatgericht presenteren.

Welke onderwerpen komen in elk geval aan bod?

 • Jouw persoonlijke drijfveren en talenten.
 • Hoe zit een adviestraject eruit, welke stappen zitten erin, hoe geef je die vorm en welke adviesgespreksvaardigheden kun je gebruiken. We leren je om situationeel te adviseren.
 • Hoe kun je het gedrag van je gesprekspartner interpreteren en beïnvloeden.
 • Wat is de invloed van het kennisniveau van je gesprekspartner op je gesprek, welke gespreksstijlen horen wij welk kennisniveau?
 • Hoe bouw je aan een evenwaardige samenwerking met je klant?
 • Hoe presenteer je je advies?
 • Hoe werk je gestructureerd naar een resultaat toe?
 • Hoe heb je invloed zonder dat je macht hebt?
 • Hoe ontwikkel je een eigen adviesstijl en een eigen status als adviseur?

We maken o.a. gebruiken van de adviestheorieën van Hanna Nathans, Peter Block en Frans Kwakman.

Maatwerk

Wij maken altijd programma’s op maat. Dat betekent dat we de ruimte hebben om te werken met groepen vanaf 1 persoon! Trainen en coachen, theorie en praktijk gaan zo hand in hand.

Geïnteresseerd?

Ben je geïnteresseerd en zou je graag meer willen weten wat wij voor je kunnen doen? Neem dan contact op met Wilga Janssen via het contactformulier hiernaast of via 06 55 79 78 32

Hoe gaan we aan de slag?

Modellen, handvatten en andere inzichten van deze training worden vooraf, tijdens en na de training aangeboden. We maken gebruik van de ‘De Kunst van Anders webb-app’, mails, Skype en andere digitale middelen (blended training). Zo is er tijdens een trainingsdag meer tijd om in te gaan op jouw vragen en cases. Waardoor je meer rendement haalt uit je trainingen. Daarnaast ga je met de aangereikte handvatten in jouw praktijk aan de slag. Je kunt ons tussendoor mailen of bellen om je praktijkvragen voor te leggen. En in de trainingen komen we weer terug op jouw praktijkervaringen. Ook na de training kun je gebruik maken van onze webb-app!

 Artikelen over adviseren en beïnvloeden

Klik hier voor een overzicht van de artikelen op onze site

Delen

Als je denkt dat dit programma ook interessant is voor je netwerk, deel dan deze pagina via de social media buttons links.

Laat wat van je horen

*