Super coaching… een VIP programma

Ben jij op zoek naar een coach die je het komende half jaar helpt bij alle veranderingen en verbeteringen die jij in je werk of in je leven wilt? Realiseer je je dat je dan jezelf en je eigen ontwikkeling een tijdje centraal moet stellen, jezelf als VIP moet zien en behandelen? Dan ben je bij mij op de goede plek.

Waarom super coaching met een VIP programma bij mij?

Omdat ik ruim vijftien jaar coach ben van professionals, leidinggevenden en directeuren en hen met talloze verschillende onderwerpen geholpen heb in hun professionele en persoonlijke ontwikkeling. De coachees werken meestal in de zorg, bij een gemeente of ingenieursbureau. De onderwerpen hebben betrekking op persoonlijke invloed, zelfsturing, vitaliteit & assertiviteit, leiderschap & samenwerken, loopbaankeuzes. Vragen als ‘wat wil ik, wie ben ik, wat zijn mijn kwaliteiten en talenten, hoe denk ik, wat kan ik al en wat wil ik voor dit moment leren? ‘komen in alle coachingsvragen terug. Hier kun je lezen hoe zij mijn coaching ervaren hebben.

Hoe gaan we aan het werk?

Stap 1

Allereerst hebben we een kennismakingsgesprek bij mij op kantoor (in Breda). Dat gesprek kost je slechts tijd. In dat gesprek onderzoeken we je vraag en geef ik aan hoe ik denk dat we daar het beste samen aan kunnen werken. Je ervaart mijn stijl en persoonlijkheid en kunt kijken of dat klikt met jou en jouw vraag.

Stap 2

Ik wil graag snel progressie met je maken. Dus beginnen we met een uitgebreidere workshop (coachsessie) van een dagdeel waarin we je vraag verder onderzoeken, kijken wat daarin een rol speelt (drijfveren, persoonlijkheid, patronen, overtuigingen, ervaring & vaardigheid, omgevingsfactoren) een persoonlijk plan maken en vast een eerste stap in de gewenste richting doen. De RealDrives drijfverentest , een persoonlijke kwaliteiten/talentenonderzoek, en de ACT aanpak (acceptance en commitment training)  kunnen er een onderdeel van uitmaken. Ik ga er vanuit dat je van je ervaringen en de reflectie daarop het meest leert. Doen staat dus centraal in je plan.

Stap 3

Je bent nu aan de slag met je jouw persoonlijke plan. Daarbij help ik je met coachgesprekken, mails, tips, oefeningen en materialen. We hebben zes tot acht coachgesprekken. Face to face of per skype. En tussendoor contact per mail en/of telefoon.

Stap 4

We ronden het half jaar met een laatste gesprek waarin je een blik op de toekomst werpt.

Geïnteresseerd?

Ben je geïnteresseerd en zou je graag meer willen weten wat wij voor je kunnen doen? Neem dan contact op met Wilga Janssen via het contactformulier rechts of via 06 55 79 78 32

Delen

Als je denkt dat mijn aanpak ook interessant is voor iemand je netwerk, deel dan deze pagina per mail of via de social media buttons links.

 

coaching

Als coach help ik je bij het zoeken naar jouw juiste weg en bij het bewandelen van die weg.

Ik zie een mensenleven als een reis, een tocht zo je wilt. Soms gaat die reis door een prachtig en helpend landschap. Zie je dat landschap ook? Geniet je er van? Soms gaat die reis door een onherbergzaam gebied. Al strompelend en struikelend ben je op pad. Of zit je uitgeput langs de weg. Hoe je tocht op dit moment ook gaat, wat je onderweg ook tegenkomt, ik loop als coach graag een tijdje met je mee. Of sta op je te wachten op de verpoosplaatsen. Zodat je met goede moed en opgeladen batterij weer verder kunt.

Geïnteresseerd?

Ben je geïnteresseerd en zou je graag meer willen weten wat wij voor je kunnen doen? Neem dan contact op met Wilga Janssen via het contactformulier rechts of via 06 55 79 78 32

Wij houden ons aan de NOBCO ethische gedragscode Daarin staat onder andere:

  • de coachee uiteindelijk zelf het beste weet wat goed voor hem is en zowel in zijn privé – als in zijn professioneel bestaan zelf, op basis van eigen afwegingen, kan beslissen wat hij wél of niet wil; dientengevolge is de coachee ook zelf verantwoordelijk voor de keuzen die hij maakt, en is hij in persoon aanspreekbaar op zijn gedrag
  • de coachee en de coach volkomen gelijkwaardig zijn, in die zin dat beiden unieke en complete mensen zijn, vol mogelijkheden
  • tijdens coaching de doelen, middelen en keuzen van de coachee prioriteit hebben boven die van de coach
  • dat alle gegevens strikt vertrouwelijk worden behandeld.