tegeltjes wijsheid: vitaliteit en mentale kracht

 persoonlijke vitaliteit

Mentale kracht is een onderdeel van je persoonlijke vitaliteit. Anders tegen situaties kunnen aankijken, op een ander been gezet worden, breed kunnen kijken en denken, nieuwsgierig zijn, onderzoekend zijn, je vakkennis steeds verfrissen, verbreden en verdiepen helpen allemaal om je mentale kracht te versterken. Tegeltjesteksten helpen mij soms om weer eens anders naar een situatie te kijken.

Zo sprak ik een van mijn tantes. Ze was 82 geworden. Die generatie kent oorlog, ziekte, armoede, hard werken, soberheid en somberheid. Niet dat ze somber is, in tegendeel. Al pratende kwam ze met deze spreuk van vroeger:  Als geluk uw huis behoort, wees stil en sluit de poort.  Vanuit de positieve psychologie kennen we de dankbaarheidsoefening ’tel uw zegeningen’. Die sluit mooi bij deze uitspraak aan. We vergeten soms hoe goed we het hebben in vergelijking tot vele anderen en vervallen in mopperen en klagen. Daar daalt je mentale kracht alleen maar van.

Ken je George Parker? Hij is illusionist en gaf een inspirerende presentatie op D100 van de Gemeente Breda. Zijn verhaal ging onder andere over dromen en doelen. Een paar van zijn uitspraken:

  • Als dit het effect (doel, droom) is wat ik wil bereiken, dan ga ik me daar naar toe leren.
  • Denk groot, begin klein en blijf in beweging.
  • Als een woord 1 punt waard is, dan is een beeld 1000 punten waard (een beeld zegt meer dan 1000 woorden), maar een ervaring is wel 1000 beelden dus 1000 x 1000 punten waard.

En van de Britten geleerd: Luck is wat happens when preparation meets opportunity.

Benjamin Franklin: ‘Tell me and I forget, teach me and I may remember, involve me and I learn.

Spaans gezegde: mañana es siempre el día más ocupado de la semana. (morgen is altijd de drukste dag van de week)

Josh Billings: Wees als een postzegel…… blijf op iets plakken totdat je er bent.

Op deze pagina verzamel ik meer spreuken die je helpen om weer net even anders naar jezelf, je situatie en gebeurtenissen te kijken. Waardoor je met nieuwe energie vitaal aan de slag gaat.

Heb je spreuken|tegeltjes waarvan je vindt dat ze bij vitaliteit passen? Mail ze me, of zet ze hieronder.

 

Laat wat van je horen

*