Voor een groep staan? Mij niet/wel gezien?!

Veel mensen vinden voor een groep staan spannend. Alle ogen op je gericht. De beamer staat aan en iedereen kijkt vol verwachting naar jou. Je kijkt in de ogen van je publiek en je meent daar al weerstand te zien: Wie is deze persoon, dat hij of zij denkt dat ik nog iets moet leren of moet veranderen. Waar haalt ie het lef vandaan? Ja, denk je zelf, waar haal ik het lef vandaan? Lag ik maar in mijn bed. Had ik maar niet gezegd dat ik deze training wel zou doen. Je kunt het aardig moeilijk maken voor jezelf, door dit soort gedachten te hanteren. De spanning giert door je lijf en je stem wordt hees. En de beamer? Die schakelt net op standby als je wilt beginnen.

Bij de start van je bijeenkomst wil je graag rust uitstralen en zelfvertrouwen. Maar je bent gespannen en je weet niet wat er gaat gebeuren in de groep. Hoe doe je dat? In de loop van de jaren hebben we een aantal tips verzameld. De spanning gaat er niet helemaal mee weg. Ik vind dat persoonlijk ook prima. Een trainer hoort relaxt alert te zijn. Daar hoort een beetje spanning bij. Maar niet teveel dus:

1 Je gedachten zijn de baas. Als je zelf denkt: Ik weet er niets van of ik ben een kluns, dan zien mensen dat aan je buitenkant. Het is dus zaak om positief over jezelf te denken. Een gedachte die helpt is: Ik heb me goed voorbereid. Een andere gedachte kan zijn: Ik vind dit onderwerp erg leuk en dat zie je aan mij. Belangrijk daarbij is dat je een gedachte neemt die bij je past en die je ook zelf gelooft. Dat vraagt een beetje voorbereiding. Zoek een gedachte waarvan je denkt daar kan ik prima mee beginnen. Bij mij zelf helpt het soms om te denken: Over een uur zit de sfeer er weer helemaal in.

2 Neem letterlijk je plek in. Als je voor een groep moet gaan staan is het heel belangrijk om direct de aandacht naar je toe te trekken. Ga rechtop staan met je voeten een beetje uit elkaar. Houd je handen rustig naast je lichaam en kijk eerst iedereen aan voor je gaat praten. Begin met een opening als: Dames en Heren of Beste mensen. Dat geeft aan dat jij wilt beginnen, maar dat maakt ook duidelijk wat je rol is. Oefen dit voor een spiegel. Het helpt ook als je mensen bij binnenkomst meteen een hand geeft en even een praatje maakt. Dan ken je ze al een beetje als je begint met je programma.

3 Wees niet bang om de leiding te nemen. In principe gebeurt er wat jij wilt. Maak duidelijk welke stappen je gaat zetten en stuur de groep naar de onderwerpen die jij wilt bespreken. Bovendien verwachten deelnemers dat. Niets is vervelender voor een groep dan ‘leiderloos’ zijn. Dat geeft onrust en onveiligheid. Als jij de leiding neemt, kan de deelnemer dus opgelucht adem halen.

4 Maak een spotlight voor jezelf. Een spotlight is een bepaalde plek voor de groep die je gebruikt als ankerpunt om je zeker te voelen. Je laadt die plek op met positieve ervaringen van jezelf. Momenten waarop jij jezelf zeker voelde. Je denkt sterk aan die momenten als je op die plek gaat staan. Pas daarna spreek je de groep toe.

Bij het goed leiden van bijeenkomsten komt nog veel meer kijken, maar een goed begin is het halve werk. Als de start van de bijeenkomst goed is, dan is dat prettig voor de trainer maar dus ook voor de groep. Zoals met alle vaardigheden zijn dit vaardigheden je moet oefenen en waar je jezelf in kunt ontwikkelen. Lees ook dit artikel met tips waarmee je je zelfbeheersing en zelfmanagement kunt versterken.

Heb je zelf tips?
Deel ze met anderen en schrijf ze hieronder op. We verloten onder de schrijvers elke maand een boek over trainen.

Wil je af en toe een artikel met nieuwe tips over trainen en groepen leiden? Meld je dan aan voor onze nieuwe artikelen.

Spreken onze tips je aan? Vertel het anderen via de sociale media.

Wil je graag training | coaching op dit onderwerp? Kijk dan op deze pagina of nodig ons meteen uit voor een oriënterend gesprek.

Laat wat van je horen

*