Projecten leiden – de training voor beginnende projectleiders

Wil je een goede projectleider worden? Volg dan onze training voor beginnende projectleiders

training voor beginnende projectleiders

training voor beginnende projectleiders

De kracht van de  training voor beginnende projectleiders zit ‘m in onze aanpak. En in onze ervaring.

We maken bij deze training voor beginnende projectleiders gebruik van micro-trainen en het online platform daarvoor van microtraining. Wat je dat oplevert…? Micro-trainen is een snelle efficiënte manier om te zorgen dat je optimaal leert. Je leert meer in minder tijd. Micro-trainen bestaat uit dagdelen training vervolgd door online oefenmateriaal (vragen + antwoorden) en offline oefensessies. En natuurlijk horen er praktijkopdrachten en persoonlijke coaching van de trainers bij. Zo verwerk je effectief en efficiënt de kennis die je nodig hebt en krijg je ook de vaardigheden die je nodig hebt om projecten te leiden, onder de knie.

Hieronder vind je een korte beschrijving van de training. Als je meer informatie wilt, kun je contact opnemen met ons via het contactvenster rechts of via 06 55797832.

Beschrijving van de training voor beginnende projectleiders

Als je voor het eerst een project leidt, komt er heel wat op je af. Je moet het geld en de tijd in de gaten houden. Je hebt een opdrachtgever met doelen en wensen. Bovendien heb je misschien zelfs projectmedewerkers om een deel van de taken te doen. Werken aan een project is dus duidelijk anders dan je regulier werk. In je gewone werk weet je veelal wat je te doen staat. Projecten kennen veel meer onverwachte gebeurtenissen waar je als projectleider mee aan de slag moet. In dit programma leer je dan ook hoe je op effectieve en efficiënte wijze een project organiseert en uitvoert.

Voor wie is deze training? 

Ben je een beginnend projectleider? Wil je weten hoe je een project tot een goed einde brengt en welke middelen je daarvoor hebt? Dan is dit het goede programma voor je.

Wat ga je leren in deze training?

Na afloop van deze training ken je de basisprincipes waarmee je in staat bent een project succesvol te leiden:

  1. Na afloop van deze training ken je de principes en kaders van projectmatig werken.
  2. En je kent de basisprincipes waarop je een project kunt inrichten, sturen en monitoren. Ook wel de GROTIKS of de harde kanten genoemd.
  3. Na afloop van deze training ken je de basisprincipes van de belangrijkste gesprekstechnieken (de soft skills) die je als projectleider nodig hebt voor gesprekken met klanten en collega’s. En je kunt ze door de oefenblokken en praktijkopdrachten ook toepassen.

Wat ga je doen tijdens deze training?

Het programma kent twee hoofdonderwerpen: de harde kant en de zachte kant van het project. Met de harde kant bedoelen we: tijd, geld, kwaliteit, de planning, de risico’s enzovoorts. Met de zachte kant bedoelen we: het contact, de samenwerking, de afstemming met je klant en met je projectmedewerkers. Door de afwisseling van praktische theorie, het verwerken van die kennis en het oefenen in het gebruiken van alle inzichten en handvatten, maak je je snel de basisaspecten van projecten leiden eigen. En kun je vol vertrouwen met je eigen projecten aan de slag.

Het programma van de training voor beginnende projectleiders

Het micro-trainingsprogramma bestaat uit vier leer-, oefen- en verdiepingsblokken:

  • Blok 1: een dagdeel training ‘basiskennis voor projectleiders’.
  • Blok 2: Het je one-line eigen maken van alle kennis met behulp van vragen en antwoorden. En met coaching van de trainers.
  • Blok 3: oefen- en verdiepingsdagdeel 1 (oefenen, intrainen, intervisie).
  • Blok 4: oefen- en verdiepingsdagdeel 2 (oefenen, intrainen, intervisie).

Gedurende het gehele traject krijg je persoonlijke coaching van de trainers.

Wat kun je nadat deze training is afgerond?

Na deze training ken je de basisprincipes van het leiden van projecten en kun je deze toepassen op je eigen project(en).

Wie zijn je trainers?

micro-training

micro training

Wilga Janssen en/of Wil Princen zijn de trainers van dit programma. Ze zijn beiden zeer ervaren trainers. Ze geven al ruim 10 jaar trainingen aan beginnend projectleiders bij Sweco, een van Europa’s grootste ingenieursbureaus.

Wil je meer weten?

Neem dan contact op met ons via het contactvenster rechts of via 06 55797832.

Laat wat van je horen

*