Adviserend verkopen voor professionals

Van vrijblijvend advies naar blije klant

Als professional zet je je ervaring, kennis en kunde in om je klanten te helpen hun problemen en vragen op te lossen. Je wilt ze blij en tevreden maken met je diensten en producten. Je wilt hun vragen en problemen naar eer en geweten oplossen. Je zou denken dat klanten dan altijd en meteen ‘ja’ zeggen tegen je aanbod. Maar helaas! Dat doen ze niet.

Daarom helpen wij professionals in de training ‘adviserend verkopen’ om in het adviesgesprek ook verkoopvaardigheden in te zetten. Wij leren je om wervend te adviseren zonder overigens een ‘gladde’ verkoper te worden. We leren je die vaardigheden, die er voor zorgen dat de klant niet alleen een goed advies krijgt, maar ook daadwerkelijk overgaat tot actie, dus tot aankoop van jouw dienst of product. Om dat goed te kunnen doen, maken we voor elke professional een programma op maat. Alleen dan sluiten de verkooptechnieken naadloos aan op de adviesgesprekken die de professionals al voeren.

Onderwerpen in de training adviserend verkopen:

  • Alles draait om aandacht
  • Gesprekstechnieken om de relatie met je (potentiele) klant op te bouwen
  • Gesprekstechnieken om de relatie met je klant te versterken
  • Van probleem naar lokkend perspectief
  • Van lokkend perspectief naar concrete vraag
  • Bezwaren ombuigen
  • De aanhouder wint – technieken.

Wil je graag weten hoe wij jou of je collega’s kunnen helpen met dit programma? Neem dan contact op met Wilga Janssen op 06 -55 79 78 32 of w.janssen@dekunstvananders.nl

Marketing- & verkoopcoaching 

Commercieel handelen is voor veel professionals niet hun dagelijks werk. Verwacht dus niet dat je dat meteen goed in de vingers hebt. Van een beginnend pianospeler verwacht je ook niet dat hij meteen een sonate van Beethoven kan spelen.  Daar is heel wat oefening, training en stimulans voor nodig. Daarnaast hangt om marketing & verkoop ook vaak een negatieve sfeer. De professional ziet zichzelf niet als een van die gladde jongens en meisjes met grootse verhalen die in de praktijk niet blijken te kloppen. De kunst is dus om een effectieve manier van het vermarkten van je diensten en producten te zoeken, die bij jou past. Dat vraagt tijd, moeite en vaak ook coaching en training van een expert.

Gelukkig hebben wij ervaring in het coachen en trainen van (teams) van professionals in het verbeteren van hun commerciële slagkracht. In onze aanpak komen zowel marketingkennis en adviserend verkopen aan bod. En worden aan modellen, handvatten en technieken altijd praktijkopdrachten gekoppeld. Leren moet per slot hand in hand kunnen gaan met werken.

We hebben daar een stappenplan voor ontwikkeld. Dat stappenplan begint bij het team van professionals en hoe ze met hun markt omgaan. Vandaar uit bouwen vanuit marketing- en verkoopprincipes stap voor stap aan de eigen stijl en aanpak van marktbenadering.

Wil je graag weten hoe wij jou of je collega’s kunnen helpen met onze aanpak? Neem dan contact op met Wilga Janssen op 06 -55 79 78 32 of w.janssen@dekunstvananders.nl