Klantgericht handelen

Meer dan tevreden klanten
Een goed contact met klanten is van cruciaal belang voor ieder bedrijf. Een klant komt binnen met zijn (haar) eigen verhaal, eigen behoeften en verwachtingen. Daar op kunnen inspelen en liever nog de verwachtingen overtreffen, dat is waar het in het contact met klanten om draait.

In het klantencontact zijn je persoonlijke presentatie, oprechte aandacht, goede gespreksvaardigheden en een stapje extra willen doen een beslissende factor. Het gaat dus niet alleen om de vaardigheden, het gaat vooral om je attitude. Heb je er dag in dag uit plezier in, om je klanten blij te maken…

Wij hebben er plezier in, om samen met onze deelnemers te onderzoeken hoe ze de verwachtingen van hun klanten kunnen waarmaken en nog liever overtreffen. Dat zit ‘m vaak in hele kleine dingen, die heus niet meteen veel extra tijd of geld hoeven te kosten. De organisatiedoelstellingen, waarden, spelregels en kaders zijn in al onze programma’s het uitgangspunt voor klantgericht handelen. Per slot wil de Bijenkorf ook wat anders uitstralen dan de Lidl. Maar beiden willen de verwachtingen van hun klanten waarmaken en liever nog overtreffen.

We organiseren voor onze klanten allerlei verschillende activiteiten. Sommige activiteiten zijn meer op attitudeontwikkeling gericht, zoals theatrale demonstraties, regietheater, gluren bij de buren etc. Andere activiteiten zijn meer gericht op het oefenen en trainen van de vaardigheden die bij de klantgerichte attitude horen. In de trainingen werken we vaak met simulaties (rollenspel met trainingsacteur).

Omdat elk programma op maat gemaakt wordt, werken we met demonstraties en cases uit de praktijk van de deelnemers. De meeste programma’s kennen een mix van werkvormen waardoor we aan de attitude en de vaardigheden werken. In veel programma’s wordt geoefend in het klantgericht omgaan met geëmotioneerde  klanten.