Persoonlijke effectiviteit en assertiviteit

Zou je vaker het woord willen nemen in een vergadering? Die ene collega aanspreken die altijd maar weer te laat het werk inlevert? Zou je graag in je werk zichtbaarder zijn? Met je baas je carrièrewensen bespreken? Voor jezelf opkomen? Zou je graag assertiever willen zijn? Dan is deze training geknipt voor je.

We leren je twee wezenlijke zaken:
1. je eigen denken en voelen onderzoeken, accepteren en bijsturen
2. effectieve handvatten gebruiken om assertiever, directer en met meer flair op te treden.

Door deze twee invalshoeken versterk je je mentale weerbaarheid. Je zelfvertrouwen en lef groeien erdoor. Daardoor zul je jouw kunde en talenten meer gaan inzetten. Omdat je omgeving ziet dat je beter in je vel zit en ziet waar je goed in bent, doen ze meer en een ander beroep op je. Je kansen en mogelijkheden om interessantere klussen te doen, nemen daarmee toe. Op die manier ontstaat een vliegwieleffect van leuker werk en betere prestaties.

Natuurlijk vraagt dat oefening en support. Daarom hoort bij deze training een actief pakket aan opdrachten en begeleiding tussen en na de trainingsdagen. Meestal geven we deze training in blokken van steeds 1 dagdeel. Na dat dagdeel ga je met je eigen vraagstukken en oefeningen aan de slag. Wij bieden je per mail, telefoon of skype coaching daarbij.

Brene Brown doet onderzoek over interessante elementen van persoonlijke effectiviteit en assertiviteit. Deze TED-talk gaat over de kracht van kwetsbaarheid. Ook in haar presentatie laat ze zien hoe ze kracht ontleent juist aan haar eigen kwetsbaarheid (en haar gevoel voor humor).

Betrokkenheid, verbondenheid, gezien worden, er toe doen… het zijn basisbehoeften van elk mens. Wij mensen zijn nu eenmaal groepswezens. Brene Brown laat met haar onderzoeken zien dat mensen die verbondenheid en betrokkenheid ervaren er ook in zichzelf van overtuigd zijn dat ze die verbondenheid waard zijn. Je verbonden voelen met anderen begint dus met je verbonden voelen met jezelf. Je zelf accepteren en waarderen voor wie je wel bent en wat je wel kunt. En dat maakt je assertief gedragen, rustig en helder voor jezelf op komen gewoon.