Presenteren

En daar sta je dan…  Alle ogen zijn gericht op jou… En jij wil graag van deze presentatie een succes maken. Daarom ben je op zoek naar een training die je leert hoe je een presentatie geeft die blijft hangen, waar je publiek energie van krijgt en enthousiast van wordt….

Dat komt goed uit, want wij geven die training. Ons uitgangspunt is dat presenteren een beetje is als verleiden. Je wilt heel graag dat de ander ‘ja’ zegt en daardoor voel je je kwetsbaar. Tegelijkertijd geeft het de ruimte om zakelijke ‘verleidingskunsten’ in te zetten in je presentatie.

Natuurlijk staan we ook (even) stil bij de basisaspecten van presenteren: hoe je structuur houdt, wanneer je toch maar de beamer moet aanzetten, hoe je de lijn in je verhaal vasthoudt etc.

Maar we focussen ze vooral op die elementen die er voor zorgen dat de presentatie blijft ‘plakken’:

  • Het belangrijkste element ben jezelf. Dus oefenen we in allerlei aspecten van non-verbaal gedrag.
  • Spelen met taal. Verhalen vertellen, anekdotes gebruiken, metaforen inzetten en voorbeelden geven. Taal biedt oneindig veel mogelijkheden om je publiek mee te nemen in je presentatie.
  • Verbinding maken met je publiek en hen betrekken in je presentatie.
  • Een vaste plek voor de kritische deelnemers onder de toehoorders.

Trainen is deels ook presenteren. We gebruiken dus ook veel middelen, invalshoeken en oefeningen waarvan we in ons eigen vak gemerkt hebben dat die heel goed helpen bij de reis die je met je publiek wil maken.

Let op! Zoveel aandacht voor jou kan verslavend werken. Voor je het weet ga je presenteren leuk vinden!