Time management

Kun je je eigen werk grotendeels zelf regelen, maar lukt het je niet om de doelen en afspraken op tijd te realiseren? Kom je niet toe aan doelen en ambities die je eigenlijk graag zou willen bereiken? Wil je graag Lean en Mean werken maar lukt dat niet? Wij helpen je met de tools van Time Management, ProjectManagement en Zelfsturing om dat wel voor elkaar te krijgen.

Wij geven deze training al ruim tien jaar. In die tien jaar hebben we gemerkt wat wel en wat niet werkt voor onze deelnemers:

  • De training bestaat uit 3 dagdelen en daarna is er nog enkele maanden support op individuele basis.
  • Dagdeel 1 besteden we aan effectief werken. We leren je hoe je gestructureerd, planmatig en projectmatig aan je doelen werkt.
  • Dan ga je met deze handvatten in je dagelijks werk aan de slag.
  • Dagdeel 2 besteden we aan de praktijk van effectief werken en aan efficiënt werken. We geven we alle tips en trucs die je nodig hebt om tijdsverspilling tegen te gaan.
  • Natuurlijk ga je aan de hand van opdrachten met de tips en technieken aan de slag.
  • Dagdeel 3 besteden aan successen en knelpunten die je door het toepassen hebt ontdekt.
  • Daarna ga je zelf weer aan de slag en bieden wij je support per mail, telefoon en skype.

Zoals je bij het lezen merkt, kent deze training een logische lijn en structuur. Dat is de basis van Time Management en die basis passen wij natuurlijk toe in deze training. Vanuit die basisaanpak gaan we in op al je persoonlijke knelpunten en belemmeringen. Door het delen van successen neem je ook van elkaar weer handige tips en trucs over.

Door de training met collega’s te doen, wordt je ook als team en als organisatie effectiever en efficiënter. Veel organisatie zijn bezig met lean and mean. Het rendement van procesoptimalisatie is vele malen groter als medewerkers weten hoe ze zelf effectief en efficiënt kunnen werken.

Time Management is een onderdeel van Persoonlijke Effectiviteit en daarmee van zelfsturing. Het gaat enerzijds om de keuzes die je maakt en anderzijds om hoe je jouw talenten, je energie, tijd en omgeving optimaal benut. Onderstaand filmpje sluit hier goed bij aan.