Waarvoor is de RealDrives drijfverentest een goed instrument

Ik gebruik de RealDrives drijfverentest en alle bijbehorende materialen als een mooi informatieboekje en allerlei oefeningen voor:

Teams

Het afgelopen jaar heb ik met teams, mbt van RealDrives gewerkt aan:

  • het loopt niet lekker in ons (project)team, waar ligt dat aan.
  • we zijn een nieuw (project)team, hoe maken we een goede start.
  • we hebben als (project)team te weinig invloed op onze omgeving; hoe kunnen we verbeteren.
  • we hebben steeds wrijving in het (project)team en we komen geen stap verder; hoe komt dat en hoe lossen we dit op.

Met behulp van de testuitslagen en de vraag maak ik een programma op maat waarin in elk geval het gezamenlijk bespreken van alle testresultaten een onderdeel is. Het is in mijn ogen belangrijk om er daarna ook concreet mee aan de slag te gaan want je moet er de volgende dag ook echt mee verder kunnen.

Loopbaan vragen

  • is deze persoon een geschikte kandidaat voor een managementfunctie?
  • wat is een goede volgende loopbaan stap voor mij/deze persoon?
  • is er een goede match tussen deze persoon en de functie?
  • is er een goede match tussen deze persoon en het team?
  • is er een goede match tussen deze persoon en de leidinggevende?

Ik maak met behulp van de testuitslagen een rapportage die ik eerst bespreek met de kandidaat. Vervolgens geven we gezamenlijk (indien de persoon al werkt in de organisatie) een terugkoppeling aan HR en/of de leidinggevende.

Persoonlijke invloed

  • In coachtrajecten gaat het ook regelmatig om de persoonlijke invloed en stijl. Vooral voor leidinggevenden, adviseurs en projectleiders is dit belangrijk. De RealDrives test laat zien waar de eigen kracht ligt en geeft een goed handvat om te kijken naar anderen en vanuit de eigen drijfveren en de eigen blik op de omgeving, de persoonlijke invloed te vergroten.

Wat klanten er over vertellen

Bij Bieze Food Group leveren we op verschillende vakdisciplines diensten aan onze werkmaatschappijen. Wilga Janssen heeft ons als MT van deze dienstverlener geholpen zicht te krijgen op onze voorkeurstijlen en hoe wij onze omgeving zien. Door middel van kritische interventies tijdens de workshop heeft zij ons inzicht vergroot. Doordat we ons nu meer bewust zijn van ons gedragsrepertoire zijn we beter in staat te schakelen, en ons werk te doen. Ik heb Wilga leren kennen als een professional die aandacht voor het proces en de inhoud moeiteloos samen laat gaan. Lamko Evers, Bieze Food Group

Wat een inspirerende dag! Met de methode Real Drives hebben we als MT inzicht gekregen in onze persoonlijke en team drijfveren. Leuke methode en heel inzichtelijk. Het heeft ons nieuwe inzichten gebracht op “onze werkelijkheid”. Daarmee gaan we zeker ons voordeel doen! Dr. Marina A.W. Eckenhausen, directeur Foreest Medical School, Alkmaar

Wil je meer informatie of een concreet voorstel? Neem dan contact op met Wilga Janssen op 06-55797832 of w.janssen@dekunstvananders.nl.

Speak Your Mind

*